Vanliga frågor och svar

F – Vilka åldersgränser gäller för barn?
S – Bebisar och småbarn släpps inte in på teatern. Enligt allmänna regler rekommenderas att barnen är minst fem år, men mer specifika åldersgränser kan gälla för olika uppsättningar. Barnen måste kunna sitta upp själva i en egen stol och lyssna på föreställningen, så att de inte stör andra betalande personer i publiken. Barns närvaro regleras alltid av förvaltningens samtycke.

F – Hur får jag mina biljetter?
S – Biljetter postas till den brittiska fakturaadress som kreditkortet är registrerat på om det finns tillräckligt med tid. Annars kan du hämta biljetterna på biljettkontoret på föreställningens dag (vanligtvis blir de tillgängliga en halvtimme innan föreställningen börjar)

F – Har West End-teatrarna någon klädkod?
S – Ingen av Londons teatrar har någon strikt klädkod. Elegant eller avslappnat går bra, om inte andra rekommendationer finns.

F – Vilken tid bör jag komma till teatern?
S – Det är lämpligt att komma till teatern åtminstone en halvtimme innan ridån går upp. Det finns en bar på de flesta teatrar, så du kan vänta på ett bekvämt sätt.

F – Vad är en ”matinéföreställning”?
A – En matiné är en föreställning som ges tidigt på eftermiddagen, men några teatrar har en sen matiné runt klockan 17. De flesta teatrar har en matiné i mitten av veckan och på lördagar.

F – Vad händer om jag inte kan utnyttja mina biljetter?
S – Biljetter säljs utan återbetalningsgaranti, men kontakta Encore Tickets via kontaktformuläret om du inte kan använda dina biljetter. Ibland kan Encore nämligen sälja biljetterna igen. Notera att om Encore lyckas sälja biljetterna igen måste du återlämna originalbiljetterna till Encores kontor, och du får endast tillbaka dina biljettutlägg minus bokningsavgift om Encore kan sälja biljetterna på nytt.